Ook mkb bedrijven zijn steeds meer afhankelijk van de informatie die zij gebruiken. Heeft u er wel eens bij stil gestaan dat u:
1. niet verder kunt met uw werkzaamheden binnen het bedrijf doordat u niet bij uw informatie kan of met uw informatie is geknoeid.
2. klanten verliest of boetes krijgt doordat uw informatie op straat komt.
Ja maar een mkb bedrijf overkomt dat toch niet? Toch hebben mkb-ers te maken gehad met cybercrime. U kunt denken aan:
Een autobedrijf in het oosten van het land heeft een ransomware aanval gehad. Criminele organisaties gijzelden de digitale informatie door deze te versleutelen. Het bedrijf kon de sleutel kopen om de informatie weer bruikbaar te maken maar koos er voor om dat niet te doen. De eigenaar legt het uit.
Een ander voorbeeld is van een machine bedrijf dat €60.000 schade had: Bekijk artikel
De afgelopen jaren heeft Ceo- en digitale factuurfraude bedrijven in Nederland 64 miljoen euro gekost, zo blijkt uit onderzoek van de politie (bericht security.nl 10-2-2020).“Niet alleen grote bedrijven zijn doelwit, maar ook het mkb, stichtingen en verenigingen.” In deze video van ABN AMRO wordt uitgelegd hoe het werkt én wat u er tegen kunt doen.
Criminelen zijn uit op uw informatie! Ondernemers in het mkb zijn in het bezit van bank-, creditcard- en persoonlijke gegevens die zeer aantrekkelijk zijn voor criminelen en fraudeurs. Hackers dringen binnen in systemen van bedrijven en organisaties. Bekijk het artikel.
Een datalek gebeurt in een handomdraai en kan serieuze gevolgen hebben voor uw bedrijf. Het lijkt onwaarschijnlijk maar 1 op de 3 mkb bedrijven is slachtoffer geweest van een datalek.U kunt imago schade hebben of een boete ontvangen vanwege het overtreden van privacy wetgeving (AVG). Een groot dataverlies kan grote impact op bedrijven hebben (onderzoek Cisco). Bekijk het volledige voorbeeld hier
Dit zijn enkele voorbeelden die onderstrepen dat u als mkb-er er ook mee te maken kunt krijgen. Uit onderzoek blijkt dat het aantal mkb-slachtoffers van cybercrime in de afgelopen 12 maanden is opgelopen tot 22% (medio 2020).
Wellicht denkt u dat gaat mij niet overkomen. Ik heb een goede IT-leverancier en die zorgt toch ook voor cybersecurity? Ondernemers gaan er vaak vanuit dat de IT diensten die ze afnemen veilig zijn. Toch is de beveiliging vaak niet op orde. Uit onderzoek van SIDN blijkt dat 80% van de mkb-ers vertrouwt dat de IT-leverancier de beveiliging regelt. Dezelfde IT-leveranciers geven aan dat 58% van hun mkb-klanten niet goed beveiligd is.
Ik geef u graag meer zekerheid en voldoende bescherming van uw informatie! Dat doe ik met een Informatie Beschermd! Traject. We beklimmen samen de trap van het Informatie Beschermd traject om uw informatie beter te beschermen.
Aan het einde van het traject heeft u geen onzekerheid meer want u weet: “Mijn informatie is voldoende beschermd!”