Over mij

Hilbrand Kramer

Ik heb ruim 20 jaar ervaring in het beschermen van informatie bij banken, verzekeraars, overheid en het midden en klein bedrijf.

Ook weet ik wat er speelt binnen een mkb bedrijf. Als kind wilde ik de fietsenspeciaalzaak van mijn vader overnemen. In mijn vrije tijd werkte ik mee in de zaak en ik heb een technische opleiding en daarna de Middelbaar Middenstand Opleiding gevolgd.
Na mijn besluit om toch door te leren volgden een opleiding accountancy, IT auditor en een MSc. in Information Security.
Ook heb ik diverse certificering voor informatiebeveiliging behaald: Certified Information System Auditor (CISA), Certified Information System Manager (CISM) en Lead Auditor ISO 27001 (informatiebeveiliging). Voor AVG en privacy zaken heb ik  het CIPP/E certificaat behaald.

In 2016 ben ik als zelfstandig adviseur informatiebeveiliging begonnen. Als sociaal bewogen professional hou ik van samenwerken en nieuwe dingen leren die resulteren in adviezen, passend voor uw bedrijf. Mijn klanten waarderen mijn vakkundige, betrouwbare, praktische en dienstbare aanpak.

 

Hilbrand Kramer Informatie Beschermd

Mijn visie

Een opdracht is voor mij pas af als u uw IT risico’s weet en de nodige maatregelen uw bedrijf beschermen zonder dat ze u hinderen bij uw werk.

Ik kom uit een ondernemersgezin en weet dat de bescherming van informatie een activiteit is waar de meeste ondernemers geen prioriteit van kunnen maken.

Uit onderzoek blijkt echter dat mkb ondernemingen onvoldoende beveiligd zijn maar wel steeds meer risico lopen. Ik zie het als mijn missie om ondernemers inzicht en zekerheid te geven over de bescherming van hun bedrijfsinformatie. U kunt dan als ondernemer met een gerust hart ondernemen.

Missie

Graag zet ik mijn ontvangen gaven en kennis in voor het beschermen van informatie wereldwijd om daarmee mijn medemens te dienen.
Ik draag mijn kennis over door ondernemers op een praktische manier inzicht te geven in cyberweerbaarheid . Daarnaast geef ik training on the job aan jonge professionals en geef ik op verzoek trainingen en workshops over het beschermen van informatie. Ook ben ik betrokken bij een IT Security opleiding.
In 2018 ben ik samen met mijn vrouw voor ontwikkelingswerk naar Bangladesh geweest. Daar heb ik voor een ziekenhuis en gezondheidsproject de risico’s op IT gebied in kaart gebracht. Ook heb ik praktische maatregelen ingevoerd om de informatie beter te beschermen.
Daarnaast geef ik (online) training in informatiebeveiliging aan IT studenten in Ghana voor de stichting Maxim Nyansa. Hierbij draag ik mijn kennis en ervaring over aan jonge mensen die uit achterstandsgebieden komen. Zij krijgen daarmee sneller een baan zodat zij een beter bestaan kunnen opbouwen.

Duurzaam en sociaal bewogen

Mijn streven is om mijn werk in de directe omgeving van mijn woonplaats uit te voeren of zoveel mogelijk op afstand. Zo beperk ik ook het reizen als de klant wat verder weg zit. Hierbij zet ik de online mogelijkheden in. Voor de noodzakelijke reizen compenseer ik door een jaarlijkse donatie aan Trees for all voor het planten van bomen. Daarnaast probeer ik vooral digitaal te werken en printen te beperken.

Ook ben ik lid van de RegioOndernemers Midden-Holland van Woord & Daad dat het jeugdwerkgelegenheidsprogramma Job Booster in Burkina Faso ondersteunt. Vele jongeren hebben geen baan of ze verdienen te weinig om in hun levensonderhoud te voorzien. Banen zijn er wel, maar de opleidingen sluiten vaak niet aan op de wensen van de bedrijven. De vakopleidingen zijn vaak te theoretisch en niet praktisch genoeg ingesteld. Job Booster Burkina Faso geeft de arbeidsmarkt een boost.

Naast de training die ik geef, ondersteun ik MaximNyansa. Ik ben er van overtuigd dat deze universitair opgeleide jonge Afrikanen uit achterstandswijken met een gerichte training beter voorbereid zijn op hun werkzame leven. Zij hebben veel potentieel maar kunnen een steuntje in de rug gebruiken om de volgende tak van de boom van hun professionele en persoonlijke ontwikkeling te bereiken.